DIY: Vintage Σχολικό Γραφείο

Το Vintage είναι το νέο μοντέρνο. Μπορείτε να βρείτε κάπου ένα παλιό σχολικό θρανίο;

Η Belgeunfois βρήκε και το έκανε ολοκαίνουργιο. Σε αυτό το tutorial εξηγεί την κάθε λεπτομέρεια. Το γραφείο ξαναζωντάνεψε, διατηρώντας παράλληλα τον χαρακτήρα του.

 

ΒΗΜΑ 1: ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ

Ξεκινήστε κάνοντας ένα προσχέδιο. Έτσι θα είστε σίγουροι ότι δε θα ξεχάσετε τίποτα.

Η γενική ιδέα είναι να τρίψουμε το μεγαλύτερο μέρος του ξύλου, να βάψουμε τη μεταλλική κατασκευή και να χρησιμοποιήσουμε ένα από τα μελανοδοχεία για να φτιάξουμε ένα φωτιστικό με αυτό.

Το άλλο μελανοδοχείο θα χρησιμοποιηθεί ως μολυβοθήκη ενώ θα δημιουργηθεί και μία εγκοπή σαν σημείο στήριξης για iPad ή κάποιο tablet.



ΒΗΜΑ 2: ΑΠΟΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Το επόμενο βήμα και όχι το πιο εύκολο είναι η αποσυναρμολόγηση. Οπλιστείτε με ένα ηλεκτρικό κατσαβίδι και ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε! Να είστε προσεκτικοί με τις παλιές κεφαλές βιδών, μπορεί να σπάσουν και μετά δεν θα μπορείτε να τις αφαιρέσετε.

Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε λίγο WD-40, ένα αντικολλητικό σπρέι που διευκολύνει την αφαίρεση παλιών και σκουριασμένων βιδών.

 

Εάν οι βίδες είναι ακόμα σε καλή κατάσταση, σημειώστε από πού βγάλατε την καθεμία και κρατήστε τις. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ξανά, χωρίς να ταλαιπωρηθείτε.

 

Συμβουλή: Βάλτε τις παλιές σκουριασμένες βίδες σε λίγο ξύδι για να τις καθαρίσετε.



ΒΗΜΑ 3: ΤΡΙΨΙΜΟ

Ένα από τα αγαπημένα μου βήματα, το τρίψιμο. Να είστε προσεκτικοί και να εξετάσετε καλά το ξύλο / το υλικό σας πριν ξεκινήσετε. Εάν εργάζεστε με ξύλο μασίφ, μπορείτε να τρίψετε πολλές στρώσεις χωρίς προβλήματα. Εάν όμως εργάζεστε με πιο πολύτιμο ξύλο ή με ένα πολύ λεπτό στρώμα από μασίφ ξύλο, θα πρέπει να τρίψετε το επάνω στρώμα πολύ προσεκτικά.

Για αυτό το βήμα χρησιμοποιήστε το BLACK+DECKER Mouse. Είναι πολύ ευέλικτο, κι έτσι δεν θα χρειαστείτε κάποιο σημείο φόρτισης κοντά! Ιδανικό για μικροσυσκευές και φινίρισμα. Θα χρειαστείτε 3 είδη χαρτιού λείανσης: 80gr, 100gr και 120gr.

Όσο μικρότερος είναι ο κόκκος, τόσο περισσότερο ξύλο χρειάζεται. Έτσι, ξεκινάμε με ένα χαρτί με μεγαλύτερο κόκκο και τελειώνουμε με ένα μαλακό χαρτί, για να κάνουμε την επιφάνεια λεία και απαλή.

Θέλαμε να διατηρήσουμε λίγη από την αυθεντικότητα του γραφείου. Έτσι, κρατήσαμε μη λειασμένα κάποια μέρη στις άκρες του για να δημιουργήσουμε μια ποικιλία μεταξύ του (ανοιχτού) τριμμένου ξύλου και του (σκούρου) φυσικού ξύλου.

 

ΒΗΜΑ 4: ΒΑΨΤΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΠΟΔΙΑ 

Ευτυχώς τα μεταλλικά πόδια του γραφείου αυτού δεν είχαν βαφτεί ποτέ πριν. Έτσι, μετά από ένα μικρό καθάρισμα ήταν έτοιμα για βάψιμο!

Μια ενδιαφέρουσα συμβουλή για να αποφασίσετε για το σωστό σπρέι. Μην πάτε σε DIY κατάστημα για τη μπογιά σας. Είναι πολύ ακριβά και κακής ποιότητας. Πηγαίνετε να ρίξετε μια ματιά σε ένα κατάστημα για γκράφιτι. Δεν είναι μόνο φθηνότερα αλλά και εξαιρετικής ποιότητας ενώ η χρωματική παλέτα είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη!

Εφαρμόστε πρώτα μια στρώση σαν βάση και έπειτα βάψτε με το επιθυμητό χρώμα. Αν θέλετε μπορείτε να τελειώσετε και με γυαλιστερό χρώμα!



ΒΗΜΑ 5: ΕΓΚΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ TABLET

 

Αυτό ήταν σίγουρα το δυσκολότερο βήμα για μένα. Χρησιμοποίησα το τρυπάνι BLACK+DECKER, το δισκοπρίονο και μερικές σμίλες ξύλου. Έκανα 2 τρύπες (12mm) στα εξωτερικά μέρη της εγκοπής για να περαστούν από αυτές τα καλώδια τροφοδοσίας. Αποτελούν επίσης σημείο ένδειξης για το δισκοπρίονο.

Για να κρατήσει η εγκοπή αυτή το iPad/ tablet χρειάζεστε βάθος περίπου 15 mm και γωνία κοπής από 45-50 μοίρες. Με οδηγό και σημειώνοντας με μολύβι αποφάσισα πού θα βάλω την πριονόλαμα. Θα χρειαστεί να το επαναλάβετε αυτό μερικές φορές μέχρι να φτάσετε το σωστό πλάτος. Έχετε μόνο μία προσπάθεια, επομένως κανένα περιθώριο για λάθη!

Συμβουλή: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη προέκταση τριβείου της Black and Decker για αυτό.

 

Αυτό ήταν, η εγκοπή είναι έτοιμη! Κάνουμε μία ακόμα τομή με το πριόνι στη μέση της εγκοπής που μόλις φτιάξαμε. Αντίστοιχα, κάνουμε μία τομή στο καθένα από τα δύο άκρα της, έτσι ώστε το καλώδιο να έχει λίγο χώρο. Πρόκειται για κανονικό μέγεθος κοπής, έτσι ώστε το tablet να μην μπορεί να πέσει.

 

Για ένα καθαρό φινίρισμα, χρησιμοποίησα μία σμίλη ξύλου.



ΒΗΜΑ 6: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΑΜΠΑΣ

 

Χρησιμοποίησα την τρύπα του τόνου των μελανοδοχείων για τη λάμπα καθώς ταίριαζε τέλεια στο λαιμό της. Χρησιμοποίησα ένα συνηθισμένο φωτιστικό οροφής για αυτό. Χρειάζεται μόνο να βρείτε ένα βύσμα ρεύματος για να το συνδέσετε στο τέλος. Έπειτα συνδυάζετε τα καλώδια και βουαλά, έτοιμο!

       

ΒΗΜΑ 7: ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

 

Το γραφείο σας είναι σχεδόν έτοιμο. Επαναλάβετε απλώς τα βήματα αποσυναρμολόγησης, αυτή τη φορά αντίστροφα και όλα θα πάνε καλά. Εγώ αντικατέστησα όλες τις βίδες, για να κάνω το γραφείο όσο πιο ανθεκτικό γίνεται.

        

 

Βρείτε ένα ωραίο μέρος για να βάλετε το γραφείο σας, τώρα είναι πανέτοιμο!